Hrušeň Williamsova máslovka (podnož caucasica)

Kód: HLW1
Neohodnoceno
220 Kč 191,30 Kč bez DPH
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Hrušeň Williamsova máslovka je velmi oblíbená letní odrůda pro přímou konzumaci. Má velmi šťavnatou, aromatickou, navinule sladkou dužinu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Proč právě hrušeň Williamsova máslovka? Tři důvody:

1. Letní hruška moc dobré chuti, vhodná k přímému konzumu hned po utrhnutí, netřeba ji nechat uležet.

2. Stará odrůda, stále oblíbená po celém světě.

3. Velmi úrodná.

Původ: Anglie (vznikla v 2. polovině 18. století. V USA se pěstuje pod názvem Bartlett. U nás povolena v roce 1954.

Požadavky: Hrušeň Williamsova Máslovka vyžaduje dobrou půdu a chráněné teplejší polohy. V těžkých chladných půdách nemají plody typickou chuť.

Růst: středně bujný, v plodnosti slabý. Tvoří menší, široce pyramidální koruny. Větve dobře obrůstají plodným dřevem.

Plodnost: velmi raná, hojná, pravidelná.

Podnož: pro malé tvary kdouloň (s mezištěpováním), popř.semenáč, pro kmenné tvary semenáč.

Tvar: zákrsek, palmeta, čtvrtkmen.

Plody: střední až velké, tvarově variabilní, kuželovité i baňaté, zhrbolené, žluté, na sluneční straně nenápadně načervenalé. Dužnina je bílá, velmi šťavnatá, navinulá, aromatická, výborná.

Zrání: sklízí se koncem srpna až začátkem září v tvrdém stavu. Vydrží 8 – 12 dní, v chladírně 2 měsíce.

Zdravotní stav: proti mrazu ve dřevě je méně odolná, v květu středně. Strupovitostí může být  napadána ve vlhčích letech.

Opylování: je cizosprašná, vhodnými opylovači jsou Boscova lahvice, Konference, Charneuská, neoplodňuje se Avranšskou. Je dobrým opylovačem.

WILIAMSOVA ČERVENÁ

Synonyma: Max Red Bartlett

Charakteristika: Slouží jen jako stolní ovoce. V jiných vlastnostech se neliší od původní odrůdy. Na některých větvích se mohou objevovat výhony se zelenými listy a plody (zvratná mutace).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
NajduZboží.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení